Annat som kan vara kul att kolla in:

Fynda på min loppis, mycket radiorelaterat jox.

Polisradiohistoria - ett måste för dig som är intresserad av polisradio.

Om du ska ha radiokalas så glöm inte detta ;-)

SRA/Ericsson F600
F602 = 68 - 88 MHz
F604 = 138 - 174 MHz
F605 = 380 - 470 MHz

 

F600 Produktblad

F600 Fältservicemanual

 

 

 

Basstation/Relästation F600

F600 bygger på mobilstationen C600, det är samma radiokort som används. F600 har dessutom inbyggd nätdel som strömförsörjer enheten med 13,8 volt. En förbindningsenhet med kodkort ingår också. Allt förpackat och skyddat i en formgjuten stabil låda. I lådans lock finns plats för linjepaneler av olika slag och även duplexfilter i förekommande fall. F600 finns i simplex- eller duplex-utförande. Yttre eller inre duplexfilter kan anslutas. Det vanligaste manöversystemet är det enkla RC60, men andra manöversystem, även radioväxel, kan förekomma. F600 tillverkades och levererades till börja med under SRA-namnet och senare som Ericsson under åren 1980 - 1991.

 

Hur proggar man en F600?

F600 har samma nackdelar som C600 med kristaller, trimmning och delband. Se C600-sidan för detaljer!

På förbindningsenheten sitter ett kodkort i en hållare, på detta kort proggar man frekvenserna som radion ska innehålla. Frekvenserna måste givetvis hålla sig inom de delband som kristallerna för radion bestämmer.

Det finns tre olika typer av kodkort, det allra enklaste med bara ett delningstal per kanal eller ett lite bättre som tillåter olika delningstal för sändare och mottagare. Dessa två enkla kodkorten proggas genom att man löder in dioder som bestämmer delningstalet för varje kanal.

Slutligen finns ett avancerat kodkort som har ett prom som innehåller kanalerna. Prommet på kortet är en 27C64. Detta kodkort kan vara smidigt att använda om radion ska innehålla många kanaler.
Klicka för att se stor bild! 

Kodkort
Kodkort som kodas med dioder IN4148 Kodkort som kodas med EPROM 27C64

Servicemanual

  Här finns den kompletta fältservicemanualen för F600. Manualen är inscannad och därefter optimerad för storlek, med en viss kvalitetsförlust, dock fullt läslig. Originalet var 117 MB, den optimerade varianten som ligger här på sidan är 7 MB. Tack till David - SM3ULU för hjälpen med scanningen!

Manualen innehåller diverse ritningar och kretsschemor, dock inte på radiokorten (som är samma som C600), även beskrivning av kodkortet och lite teori om frekvenssyntesen. Dessutom kristallistor, installationsritning och annat matnyttigt.

Här laddar du ner fältservicemanualen som pdf-fil (7 MB).